Fitness

Fitness og styrketræning er helt klart vejen til et længere og mere sundt liv, kombineret med en god kost, så er du nået langt.

Træningen kan ikke alene gøre din krop yngre at se på, den kan også forlænge dit liv, undersøgelser viser helt enkelt, at stærke mennesker lever længere end dem med svagere muskler. Årsagen er bl.a., at fitness og styrketræning styrker dit immunforsvar. Og når det gælder kroppens aldring, er mangel på muskler faktisk en af de vigtigste grunde til, at mange af os så småt begynder at føle os ældre, allerede når vi passerer de 30.

Fordomme som at det kun er dem, der allerede er i form og ser god ud, som går i fitness center, hører fortiden til. Fitness center er for alle, der gerne vil gøre noget for sig selv, få en slankere og pænere krop, få mere energi og overskud i hverdagen eller hvad nu grunde måtte være for at begynde. Alle tykke som tynde, høje som lave kan kan opnå resultater ved vedholdende træning.

Hvis du tror at fitness center kun er for bodybuildere, så tager du fejl. Fitness center er alt lige fra genoptræning og forbyggelses af skader til supplerende træning til elite sportsfolk inde for alle andre slags idræt. Kort sagt fitness center er for alle.

Så hvis du går og tænker: ” Jeg kan jo ikke løfte lige så meget som de stærke drenge ”. Til dig vil jeg sige, at de stærke drenge du kigger op til…. De fleste af dem har selv være `den lille` engang, men har bare holdt deres træning ved lige. Hvis man vil opnå noget her i livet, så må man arbejde for det og det er uanset hvad dit udgangs punkt er! Også kan det godt være du føler det er en umulig opgave at gå i gang med, men der er kun en der kan sætte gang i tingene og det er dig selv. Hvis andre kan, så kan du også! Der er nok andre der har haft et hårdere udgangs punkt end dig og har trodset modstanden og er kommet i gang.

Eller hvis du går med et billed af dig selv der siger: ”Jeg har ikke lyst til at gå i fitness center, fordi jeg føler mig for tyk og jeg har ikke lyst til at udstille mig foran andre, før jeg er slankere”. Til dig vil jeg sige, det er jo netop i fitness centret du slanker dig og du er bestemt ikke den enste der føler det sådan! Der er kun en måde at ændre det billed af dig selv på og det er at komme i gang.

Styrketræning giver dig en masse fordele både fysisk og psykisk – også selvom du er kvinde. Desværre så er styrketræning for kvinder i nogen grad præget af genstridige myter, der er svære at slå ihjel. Myter som: Styrketræning får dig til at se maskulin ud! Tværtimod.

Det er ganske rigtigt at styrketræning fremmer udviklingen af muskelmasse, men det er fejlagtigt at tro, at dette per automatik medvirker til et maskulint ydre. Maskuline træk fremmes ved produktion og/eller supplering af det mandlige kønshormon testosteron, og har således intet med styrketræning at gøre.

Des for uden så producerer kvinder slet ikke testosteron på niveau med mænd og derfor vil kvinder aldrig kunne udvikle muskelmasse i stil med mænd. Så du skal heller ikke være nervøs for at vågne op som en kvindelig udgave af Hulk, selvom du styrketræner flere gange om ugen.

Til gengæld vil du med styrketræning kunne udvikle muskelmasse de helt rigtige steder, og således ikke blot opnå en mere funktionel krop – men også en mere feminin krop.