Ayurvedisk og fysiurgisk massør. Skadesterapeut

Mit navn er Rita Murauskiene. Jeg har taget min uddanelse ved Klinik Tengbjerg Massørskolen, som er godkendt af:
Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage (BFM)
Sammenslutningen af alternative behandlere (SAB)
World massage federation (WMF).


Book tid her

Tlf.: 52 65 16 68 (Tlf. Tid 8:00-9:00 og 12:00-12.30. Hvis jeg ikke svarer, så send en SMS, så svarer jeg hurtigst muligt.)
Mail: ritamurauskiene@gmail.com
Adr.: Løjtoftevej 22, 4900 Nakskov, i Fitness-Nakskov.


Ayurveda massage er en indisk massage der er baseret på principperne i Ayurveda. Ayurveda betyder livets videnskab og er en 2500 år gammel visdom, der er baseret på en antagelse om, at sygdom er en ubalance i kroppen. Denne massage hedder Abhyanga og er den mest helhedsorienterede massage indenfor Ayurveda.

Den ayurvediske massage er yderst effektiv, den virker ekstremt afstressende på krop og sind. Behandlingen er blid, og udføres med lange, rolige gentagne strøg med hjælp fra lun olie i rigelige mængder. Det primære formål med denne massage er at berolige nervesystemet og give velvære.

Der trykkes ikke hårdt, men massagen har en dybdevirkende effekt i kraft af sin måde at berolige nervesystemet på. Ved den blide facon opnåes en afstressende effekt på krop og sind, næsten som en dyb hviletilstand, og vejrtrækningen bliver ofte roligere og dybere. Det er en måde hvor man, uden anstrengelse, kan tømme sindet for tanker for en stund.

Under massagen ligger man på et opvarmet underlag, rummet er lunt, olien er behageligt opvarmet, og man er dækket af lagen og tæppe. Massagen udføres med gentagne, rolige bevægelser, og foretages mere af håndfladerne end af fingrene, og særlige områder på kroppen får særlig opmærksomhed: hoved, ører, fødder og lænd samt visse vitale energi-punkter på kroppen.

Der er stor begejstring for denne massageform fra dem, der har modtaget den.

De vigtigste virkninger af den ayurvediske oliemassage:

 1. får nervesystemet til at falde til ro
 2. beroliger sindet
 3. løsner op for stress og spændinger
 4. hjælper mod bekymring, nervøsitet, frygt og usikkerhed
 5. klarer tankerne
 6. giver en dyb velværefølelse
 7. skaber balance i krop og sind
 8. giver bedre nattesøvn
 9. øger kroppens modstandskraft
 10. øger blodgennemstrømning
 11. bevarer huden blød, glat og spændstig.

En velegnet massage for de allerfleste!

Fysiurgisk massage har flere formål. Den kan virke afslappende – eller stimulerende på musklerne. Massagen kan forebygge ømme, spændte muskler. Massagen kan løsne spændte muskler og fjerne myoser. Affaldsstoffer og muskelsyre kan dermed komme over i blodbanen og udskilles ved vandladning. Derfor er det ekstra vigtigt at drikke ekstra væske efter endt behandling.

Jeg kan kombinerer min fysiurgiske massage med behandling af triggerpunkter, cupping, IMS akupunktur og kan også strække og afspænde led. Desudent tilpasser jeg massagen efter din krop – og dine ønsker.

Helkropsmassage på speciel briks med hul til maven og barmen, udført af lægeeksamineret massør. Under massagen fokuseres der på:

1) Bindevæv og led bliver løsere

Hormonet relaxin udskilles i kroppen fra omkring uge 10. Hormonet har en blødgørende virkning på alt bindevæv i kroppen, så bækkenet bliver forberedt på, at kunne give efter, når du føder. Bivirkningen er dog, at alt andet bindevæv også bliver blødere. Dette medfører at led kan skride eller bliver uhensigtsmæssigt smidige. Dette har jeg fokus på under massagen.

2) Trykket på led og lænd øges

Tyngdepunktet i kroppen ændres, mens maven vokser og samtidigt øges trykket på kroppens led. Dette kan give uhensigtsmæssige svaj i lænden for at holde balancen. Samtidigt udsættes kroppens øvrige led for en ekstra belastning i takt med at barnet vokser. I massagen er der fokus på de led der bliver ekstra belastet.

3) Kroppens naturlige lymfedrænage bliver mindre effektiv

Benene og resten af kroppen kan hæve under graviditeten, da kroppens naturlige lymfedrænage bliver mindre effektiv. Samtidigt begynder kroppen at tilbageholde mere vand under graviditeten. Massagen hjælper kroppen med at komme af med overskudsvæske der er ophobet i kroppen.

4) Bækken og underliv

Bækkenet og hele underlivsområdet belastes ekstra under graviditeten og massagen fokuserer derfor på hele bækkenet. Der sker store forandringer i bækkenet og underlivet. Disse forandringer kan medføre uhensigtsmæssige spændinger. Under graviditeten kan der opstå spændinger forskellige steder i bækkenet og massagen tilpasses derfor dine behov og ønsker.

5) Fordøjelsesbesvær

Massage sætter gang i fordøjelsen. Mange oplever at maven rumler under afslutningen af massagen, fordi den forøgede blodcirkulation i kombination med den afslappede tilstand gør, at maven arbejder som den skal.

Massage anbefales under hele graviditeten, hvis mor og barn skal have de bedst mulige betingelser.

Sportsmassage er både for dig, som motionerer på fritidsplan og for dig, som træner intensivt og ofte. Hovedformålet med sportsmassage er at afhjælpe stress og spændinger, som ophobes i kroppens bløde væv under fysisk aktivitet. Sportsmassage kan også bidrage til at løsne anspændte muskler, lindre hævelse og samtidig minimere risikoen for skader.

Hot stone Massage, hvor de opvarmede lavasten placeres på din ryg, i dine hænder og imellem dine tæer. Stenene masserer dine ben, arme, ansigt. ryg, skuldre, nakke. Undervejs placeres stenene på din krop og opvarmes igen. En dyb forkælelse for krop og sjæl.

Hvor stammer hot stone massage fra?

Hot stones eller varme sten har været brugt i årtusinder, som en del af helbredelse. F.eks. er der tradition for brug af varme sten i Kina, som på så mange områder har inspireret Vesten med alternativ behandling. Også indianere i Amerika har brugt hotstones til behandling og helbredelse.

Hvordan virker hot stone massage?

Når de varme sten ligger på din muskulatur, varmes vævet op og den følgende udvidelse af blod- og lymfekar, giver fornyet blodgennemstrømning og har en lindrende effekt på spændt og øm muskulatur.

Du oplever:

 • Muskelafslapning
 • Smertelindring
 • Cirkulation og flow
 • Mental afslapning

Uanset om du leder efter en dejlig wellnessoplevelse eller ønsker lindring, er hotstone massage en uovertruffen luksusbehandling.

Prisen er lidt højere end ved almindelig massage, da vi bl.a. bruger en del ekstra tid på omhyggelig rengøring af sten efter brug. Men jeg garanterer det er det hele værd!

Desuden kan jeg kombineres med sports- eller wellnessmassage, så du får den mest perfekte massage, du kunne ønske.

IMS akupunktur (Intra Muskulær Stimulering) er primært beregnet til kroniske smertelidelser, der beror på en malfunktion af det perifere nervesystem og dermed en effektiv behandling til kroniske smerter af neuropatisk oprindelse.

Hvordan virker akupunktur?

Ved indstikning af tynde akupunktur nåle i hud og muskler stimuleres nervesystemet. Dette medfører en lokal øget blodgennemstrømning samt udskillelse af smertedæmpende hormoner. Hvilket resulterer i muskelafslapning, smertedæmpning og dermed facilitering af naturlige helingsprocesser.

Der behandles oftest med 6-12 nåle, og varigheden af behandlingen er på 15-20 min. Doseringen af stimulation kan progredieres med nålemanipulation eller elektrostimulation.

Hvornår bruges akupunktur?

Akupunktur benyttes til en lang række af akutte og kroniske sygdomme og lidelser.

 • Muskelafslapning ved smerter og spændinger.
 • Migræne og hovedpine.
 • Ryg-, nakke- og iskiassmerter.
 • Gigtsmerter
 • Fibersprængning eller trælår.
 • Betændelses- og irritationstilstande i sener og led. F.eks tennis-/golfalbue, løberknæ, hælspore)
 • Bækkensmerter (også ifm. graviditet, der behandles dog ikke de 3 første mdr. af graviditeten).

Akupunktur forløb:

De fleste undersøgelser indikerer, at en serie af behandlinger giver optimal effekt. Indledningsvis gives 3-6 behandlinger, derefter vurderer man, om der er effekt af behandlingen. Ved f.eks. smertereduktion, bedre funktion eller bedre søvn, gives der yderligere 3-6 behandlinger for at sikre optimal udbytte af behandlingen. Karakteristisk for behandling med akupunktur er en langsomt indsættende, men til gengæld længerevarende effekt, som kan være signifikant i op til 6 mdr. efter en serie af behandlinger.

Cupping terapi er en form for alternativ behandling, som oprindeligt stammer fra Kina. Behandlingen foregår ved, at en eller flere cupper bliver placeret på kroppen, for eksempel på ryggen, benene eller skuldrene. Enten med varme eller tryk bliver huden under cupperne så ”suget” op i cupperne grundet undertryk og skaber et vakuum.

Cupping er blevet en ganske populær alternativ behandlingsform både i Danmark og i udlandet. Senest er det blevet omtalt i de danske medier under OL i Rio 2016, hvor det kunne ses, at flere elite sportsudøvere som for eksempel medaljevindende svømmer Michael Phelps brugte cupping i sine forberedelser til de olympiske lege.

Hvad er cupping godt for?

Det vakuum, som skabes i cupperne, virker som en dybdegående massage. Cupping kan ud over at hjælpe dine muskler med at slappe af og virker derved afspændende, også være medvirkende til at øge blodcirkulationen og styrke immunforsvaret. Cupping kan blandt andet hjælpe mod hovedpine eller migræne, modhjælpe muskelømhed, musearm, ledsmerter, spændinger i nakke og skuldre og myoser. Cupping kan hjælpe med at åbne ”blokerede” områder i kroppen, sådan at affaldsstofferne i kroppen kan ledes bort, og du kan opnå fornyet energi.

Hvilke fordele er der ved cupping?

Cupping kan med fordel bruges af både sportsudøvere, og folk som ønsker at øge blodcirkulationen eller styrke immunforsvaret. Behandlingen kan samtidig bruges sammen med andre alternative behandlingsformer som for eksempel akupunktur i en kombinationsbehandling. Cupping kan med fordel også bruges til personer, som lider af nåleskræk, og derfor ikke kan eller ikke ønsker at modtage akupunktur. Cupping er en mild behandlingsform, som ikke gør ondt. Det føles faktisk bare, som en helt almindelig massage.

En cupping behandling varer op til 30 - 60 minutter. Først masseres de berørte områder og smøres ind i olie. Herefter sættes cupperne på. En cup sidder normalt på huden i cirka 15 minutter, inden de igen fjernes. Behandlingen afsluttes med let massage af de behandlede områder. Jeg vil samtidig gøre opmærksom på, at man oftest vil få nogle tydelige mærker, hvor cupperne har siddet på huden efterfølgende. Det sker, fordi blodet stiger op til overfladen i huden og er helt normalt efter en behandling. Det er ganske ufarligt, og kan ses i større eller mindre grad hos de fleste klienter 1-6 dage efter endt behandling.

Honningmassage stammer oprindeligt fra Tibet, hvor tibetaner brugte den terapeutisk allerede for 1000 år siden.

Honning er et af naturens bedste redskaber både til helbredelse og et smukt udseende.

Med de mange, ca. 60 forskellige mineraler, antioxidanter, proteinstoffer, aminosyrer, vitaminer m.m., har honning en desinficerende virkning på kroppen. Den hæmmer og dræber bakterier og nogle svampe.

Honning øger blodcirkulationen i væv, hud og muskler. Ved massagen trænger den ind i huden, og til blodbaner, og indgår i stofskiftet. Den er med til at afgifte kroppen, styrke immunforsvaret og har en positiv indflydelse på hele nervesystemet.

Honning har en helbredende virkning på vores organisme, og en kosmetisk effekt på huden. Den renser og nærer huden og efterlader den silkeblød og glat, samtidig med at den øger hudens elasticitet.

Honning er den mest bedste og effektive midler mod cellulitis.

Honningmassagen fjerner træthed, lindrer smerter i muskler og led. Den giver energi og genoplader kroppens fysiske organer.

Obs. Honningmassage anbefales ikke for gravide eller for dem der er allergisk over for honning.

Man behøver ikke have et specifikt fysisk problem for at nyde godt af en Aroma Massage. Denne massage handler primært om at pleje sit velvære og forkæle sig selv.

I Aroma-massagen bruges virkningen af æteriske olier til stimulering og afspænding. Duftstoffer fra blomster, blade, planter og rødder har hver især specifikke egenskaber som påvirker vores hormonelle system og som optages af vores hud og gennem vores lunger.

Massagen er en kombination af flere teknikker og i samspil med skøn musik og varm olie skabes det en afstressende atmosfære, som genopretter balancen i både krop og sind.

I klinikken findes flere olier du selv kan vælge mellem.

Skadebehandling består af massage og udspænding af de ramte muskler og sener, samt at hjælpe de muskler, som overtager belastningen fra det skadede område.

For at opnå en effektiv skadesbehandling er det vigtigt af få genoptrænet de beskadigede muskler/strukturer 48 timer efter, skaden er opstået.

Det er en god idé med træningsterapi, som giver vejledning omkring øvelserne til selve genoptræningen.

I hvert enkelt tilfælde er det vigtigt, du har haft kontakt til din egen læge.

Her er nedenstående gode råd, når en skade opstår:

(bruges også, når man får den første muskelsmerte i kroppen f.eks. iskias)

RICE

Førstehjælpen til de akutte skader er RICE-behandlingen.

RICE står for:

R = Ro, stop aktiviteten, aflastning

I = Is, nedkøling

C = Compression, tryk/stram forbinding med et kraftigt elastikbind

E = Elevation, op i vejret med det skadede område

Ro og aflastning

For ikke at forværre skaden, skal det skadede område straks skånes. Smerter bør tages alvorligt, fordi de er kroppens advarselssignal. Så stop aktiviteten med det samme!

Is

Nedkøling er næste punkt på listen. Læg is på skaden ca. 30 minutter i timen de første seks timer. Ved større skader køles herefter regelmæssigt i det første døgn.

Vær opmærksom på, at kuldens virkning kun er forholdsvis overfladisk og derfor har den mest til formål at give smertelindring.

Compression

Compression betyder tryk udefra og det er det vigtigste led i arbejdet med at begrænse blødningen. Trykket forhindrer effektivt udsivningen af blod.

Så der skal tryk på de første 24 til 36 timer, evt. længere tid, hvis der fortsat er tendens til øget hævelse.

Elevation

Elevation betyder løft/hæv det skadede område i vejret. Det sænker blodtrykket i skadeområdet og risikoen for udsivning af blod mindskes. Skal elevationen virke, skal skaden løftes, så den er over hjertehøjde. Gerne 30cm eller mere over hjertet, fordi der så sker en større reduktion af blodtrykket. Jo mindre tryk – jo mindre hævelse.

Kulde

Kulde bruges til alle akutte skader, hvor der er risiko for en blødning inde i vævet.

Det drejer sig typisk om:

Forstuvninger og forvridning af led

Slag eller stød mod muskulaturen.

Sådan bruger du kulde:

Brug koldt vand i en spand, hvor det skadede sted kan stikkes ned og dækkes af vand.

Placer et vådt håndklæde på eller omkring området.

Læg isterninger, frosne grøntsager eller andet i et viskestykke og placer det på eller omkring området.

Brug ispose, slå eller tryk på isposer og læg dem på eller omkring området, men aldrig direkte på huden.

Hvis det er en smerte som er opstået her og nu, bruges samme fremgangsmåde, efter 20-30 min kuldebehandling, gives varme med varmepude på området ca. 20-30 min.